RSS

Om Maths

Den person du möter i den här bloggen är född 1957. Jag bor i en närförort till Stockholm med min fru. Nu mera bor bara vår dotter hos oss. Sonen har flyttat hemifrån och har dessutom fått barn, vilket alltså gör mig till farfar.

I min ungdom ville jag bli arkeolog, så jag läste arkeologi, etnologi och socialantropologi, samt lite vetenskapsfilosofi vid Stockholms Universitet.

Men livet tog en annan bana och jag började istället arbeta inom barnomsorgen här i Stockholm. Mellan 1996 – 1999 utbildade jag mig till förskollärare. Jag gick på en specialkomponerad utbildning med inriktning på lek, idrott och rörelse. Den gjorde mig till förskollärare, idrottslärare och simlärare.

Att vara professionell vuxen och pedagog är den meningsfulla sysselsättning jag nu ägnar mina dagar åt. Mellan 2001 och 2013 jobbade jag nästan bara med 1- och 2-åringar. Sedan 2014 har det varit 3- till 5-åringar. Mitt liv har alltså fört mig från forntid till det det liv som växer här och nu. 2016 var jag så tillbaka till de små.

På hösten 1996 köpte vi vår första dator. Det var ett äventyr att packa upp den, sätta ihop de olika delarna i kartongen och sedan starta den. Och det äventyret har fortsatt. 2003 tog det en ny riktning när jag började använda olika distributioner med operativsystem som bygger på GNU/Linux. Just nu är det Xubuntu som finns på mina dator. Så när jag bloggar om datorer är det i första hand Linux, Ubuntu/Xubuntu och programvara med fri och öppen källkod det handlar om. Jag har också ett intresse för säkerhet när det gäller datorer.

Lämna ett meddelande

 

Kommentarer inaktiverade.

 
%d bloggare gillar detta: