RSS

Om Maths

Den person du möter i den här bloggen är född 1957. Jag bor i en närförort till Stockholm med min fru. Vi har två barn och ett barnbarn.

I min ungdom ville jag bli arkeolog. Jag läste arkeologi, etnologi och socialantropologi, samt lite vetenskapsfilosofi vid Stockholms Universitet.

Men livet tog en annan bana och jag började istället arbeta inom barnomsorgen i Stockholm. Mellan 1996 – 1999 utbildade jag mig till förskollärare. Jag gick på en specialkomponerad utbildning med inriktning på lek, idrott och rörelse. Den gjorde mig till förskollärare, idrottslärare och simlärare. Under många år hade jag den meningsfulla sysselsättningen att vara professionell vuxen och pedagog. Mitt liv förde mig alltså från forntid till det det liv som växer här och nu.  Nu mera är jag pensionär.

På hösten 1996 köpte vi vår första dator. Det var ett äventyr att packa upp den, sätta ihop de olika delarna i kartongen och sedan starta den. Och det äventyret har fortsatt. 2003 tog det en ny riktning när jag började använda olika distributioner med operativsystem som bygger på GNU/Linux. Under många år har det varit Xubuntu som funnits på mina dator. Så när jag bloggar om datorer är det i första hand Linux, Ubuntu/Xubuntu och programvara med fri och öppen källkod det handlar om. Jag har också ett intresse för säkerhet när det gäller datorer.

Lämna ett meddelande

 

Kommentarer inaktiverade.