RSS

Om du tror att Linux är något marginellt

16 Feb

Låt mig gissa: du kör Windows på din dator? De flesta gör det. Den enkla anledningen är att det i princip bara finns datorer med Windows att köpa i affärerna. Någon Linuxdator ser man inte. Det är därför lätt att få för sig att Linux är något perifert. Men tänk igen. Bara för att det inte finns på din dator, innebär inte att det är marginellt.

Jag har skrivit om att Linux finns överallt förut. Det mest uppenbara är alla ni som går runt med en smart telefon som kör Android. Linux. Men du hittar det på många andra ställen.

Nu kan du se ett bildspel på TechWorld där det finns exempel på att Linux dyker upp lite överallt. Vad sägs om komjölkningssystem, rymdstationer, bensinstationer, långkokskastruller och Barbie.

På webbservrar på nätet, smarta telefoner, mängder med olika apparater som har datorer i sig, finns Linux. Det är ett av de mest framgångsrika operativsystemen i världen just nu. Windows kommer långt efter! Det enda ställe där Windows fortfarande står sig är på traditionella PC-datorer. En sådan där dator som just du har! 😉

zentux

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 februari 2014 i Dator

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: