RSS

Linux i Electrolux dammsugare?

15 Jul

De flesta som tänker på Linux får nog en bild av en stationär dator, kanske en bärbar sådan, och att det är svårt. Men som jag skrivit om tidigare, så finns Linux överallt från Android på mobilen till — kanske dammsugaren.

Jag läser på Computer Sweden att ”Electrolux ska använda Eneas Linuxdistribution”. Och precis som artikel författaren undrar jag lite i vilka produkter man tänker sig att använda Linux?

Electrolux Small Appliances vill inte avslöja vilka apparater Enea Linux är tänkt att användas i. Men med tanke på att den delen av Electrolux har ett sortiment som består av bland annat dammsugare, kaffebryggare och matlagningsmaskiner kan man gissa att det är i någon sådan.

Det återstår att se varför Linux behövs i till exempel en dammsugare. Curt Nyberg som är teknikchef på Electrolux Small Appliances säger i alla fall att produkterna interagerar allt mer med omvärlden, så man får anta att Linux kommer in i bilden vad gäller kommunikationslösningar.

Jag har läst om hur man vill att kylskåpet ska vara interaktivt och kanske varna när mjölken är på väg att ta slut. Så kanske där. Eller en kaffebryggare man laddar på kvällen och sätter på med mobilen innan man går upp ur sängen. Kan det vara något? Eller en tvättmaskin som där du har en app i mobilen så du får veta när tvätten är klar? Skulle det vara försäljningsargument som skulle göra dig köpsugen?

Så nästa gång du köper något från Electrolux, kanske en av dekalerna på framsidan föreställer en pingvin. ”Powered by Linux”.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 15 juli 2013 i Dator

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: