RSS

Vilket fokus på arbetsbelastning?

09 Mar

Är det någon som kan minnas om Lärarförbundet har drivit frågan om lärares och förskollärares arbetsmiljö? Är det någon som har hört om det i till exempel avtalsrörelsen? Men Lärarförbundets egen bild verkar vara att man faktiskt har gjort det. Eller ska man tolka citatet nedan som att man äntligen fått upp ögonen för just den frågan?

Lärarnas orimligt höga arbetsbelastning har blivit en het fråga och Lärarförbundet arbetar aktivt runt om i landet för att förbättra situationen. Mathias Åström, Lärarförbundets förhandlingschef, berättar mer om hur arbetet fortlöper.

Just nu fortsätter Lärarförbundet det arbete som förbundet gjort en längre tid – att driva fram bilden och tydligheten om lärarnas arbetssituation. (Lärarförbundet)

Och vad jag kan minnas så var det Lärarnas Riksförbund som lyckades få ett förläggande mot Stockholms stad, inte Lärarförbundet.

Visst har Eva-Lis — och även Metta — skrivit om arbetssituationen, men slutsatsen har alltid till slut ändå blivit att det handlar om högre status och högre lön. Budskapet under många år var till och med att ökad arbetsbörda som en del i strategin för att öka statusen, för att visa hur otroligt duktiga vi är.

Anledningen kan vara att det inte är lika häftigt att arbeta för att vardagen ska gå ihop sig, att man inte ska gå in i väggen eller vara tyngd som att kämpa för högre status. Det är ett mer romantiskt skimmer över högre status. Men nu kanske den grå vardagen äntligen har trillat ner i huvudet på Lärarförbundet.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 09 mars 2013 i Jobbet

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: