RSS

Jämföra LibreOffice och Microsoft Office

10 Feb

Version 4 av LibreOffice har just kommit och hos Påvel kan man hitta mycket matnyttigt om hur man använder det programmet — och även om OpenOffice. Men man kan också hitta jämförelser med Microsoft Office.

Jag kan väl, precis som Påvel, tycka att alla datortidningar som jämför Microsoft Office med LibreOffice eller OpenOffice, gärna riggar sina jämförelser så att det gynnar MS Office. Vad det beror på, kan man undra. MS Office framställs som referenspunkten i kontorsrymden. Och visst är det så att programmet har en dominerande ställning, men bäst?

Nu hittar jag hos Påvel en länk till Document Foundation.org där man gör en kanske lite mer rättvisande jämförelse av egenskaper hos LibreOffice – Microsoft Office. För här finns ingen vinnare, men två kontorsprogram med lite olika fel och brister. Jag har själv, här på bloggen, skrivit om hanteringen av docx-formatet.

Vi ska också säga att det är upptill användarna av wikin där jämförelsen finns, att hitta fler punkter att jämföra. Det är alltså inte något renodlat test som är avslutat och klart. Men tittar man på de olika egenskaperna som jämförs, ser man att båda har bra och dåliga sidor.

Och även jag kan då undra: varför ska man köpa MS Office? Det finns inga tyngre vägande skäl att inte ladda ner och installera LibreOffice.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 februari 2013 i Dator, LibreOffice

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: