RSS

Genomgång av trådlöst nätverk

27 Jan

I veckan har jag varit på en introduktion i trådlösa nätverket. Det är ju lite krångligt här i Stockholm, men nu kanske vi kan få igång de där paddorna vi har köpt in. Det här löser inte alla problem vi har, så vi lär få ha en del diskussioner även fram över. Men vi måste kunna komma igång.

wlanbild

Grundproblemet är att varje konto och digital apparat (smarta telefoner, surf/läsplattor, konto på en PC e dyl) ska ha en ägare. Och det är inte så våra paddor ska användas. De ska kunna användas av ett helt arbetslag eller kanske två, vilket då spräcker den säkerhetspolicy som staden har. Kollektivt ägande blir ett problem.

Varje person som ska ut på nätverket ska ha en egen kod. Det gäller inte bara paddor,utan också smarta telefoner. På det sättet kan man hålla koll på de personer som loggar in. Rimligt, men knöligt.

Att komma ut på nätet är en förutsättning för att vi ska kunna aktivera paddorna, installera appar och söka på nätet. Men det blir ytterligare en administrativ uppgift. Och vem ska stå för kontot på iTunes, kan man undras?

Så även om vi nu kan komma ut på nätet så är vi långt från framme när det gäller att bara använda paddorna. Men varför ska något vara enkelt?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 januari 2013 i IKT, Jobbet

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: