RSS

Risken för utagerande inte så stor på dagis — i Norge

18 Jan

Det finns tydligen studier från USA som visar att längre vistelsetider inom barnomsorgen ett barn har desto större är risken att ha beteende problem. Därför blir man i USA lite förvånade över att det inte är fallet i Norge. Problemen man undersökte verkar handla om utagerande beteende.

”The biggest surprise was that we found so little evidence of a relation between child care hours and behavior once we introduced conservative controls in an effort to ensure that any association was in fact causal,” said Dearing. ”With such a very large sample, even very, very small correlations would be statistically significant. But we found no association in our most sophisticated models.”

Vad jag förstår så sökte man efter barn med ”externalizing problems”, vilket jag tolkar som utagerande. Men det är kanske inte det enda problemet barn kan få om man vistas i en institution som kanske inte har rätt resurser och rätt attityd.

Beskrivningen av metoden man använt är i artikeln lite svävande, för mig, så jag får inte grepp om den. Det blir inte heller någon djupare beskrivning av skillnaderna i hur barnomsorgen ser ut i de olika länderna. Det enda skulle väl vara att det inte är lika standardiserat i USA som i Norge, där man har nationella måldokument.

Studien är gjord på 75.000 barn i Norge. Frågan är hur det ser ut i Sverige?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 18 januari 2013 i Jobbet

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: