RSS

Chrome är nu störst

29 Nov

Så har det då äntligen hänt: Microsofts webbläsare Internet Explorer är inte längre den mest använda webbläsaren. Efter att ha haft ett monopol i början av 2000-talet, har den nu tappat tronen och makten. Istället är det Googles webbläsare, Chrome, som är störst.

Sedan kan jag tycka att det är synd att Firefox har halkat ner lite. Även om den till stor del är beroende av pengar från Google, så är det ändå inte en annan storspelares webbläsare, vilket Chrome är.

Det kan naturligtvis kännas bra för alla som använder GMail, YouTube, söker på Google och använder andra av Googles tjänster, att ha allt samlat. Men baksidan är att man blir uppbunden till Google och gör det lättare för deras sammanlänkning av olika tjänster att kartlägga dig för att kunna rikta reklam till just dig.

Så Chromes popularitet innebär användarna av internet blir allt mer synliga för Google. Google kommer att veta allt om dig.

Ändå är det väl i det här läget bättre med Chrome än med Internet Explorer. För ett monopol när det gäller datorer är inte bra.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 november 2012 i Dator, Internet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: