RSS

Förvirrade användare av Windows

31 Okt

Just nu pågår en nästan äcklig marknadsföring av Microsofts nya operativsystem, Windows 8. Journalisterna är så positiva att man kan tro att de är anställda av Microsoft. Och nu ska man lära sig allt det nya och underbara, var av mycket redan finns på Mac- eller Linuxdatorer.

Jag har tidigare skrivit om det nya gränssnittet som nu mera inte får heta Metro. Men det är så pass annorlunda mot vad användare av Windows vant sig vid sedan 1995, att omställningen kommer att blir brutal. Och det kommer inte bara att vara mobiler och Microsofts surfplattor som använder det, även på vanliga datorer kommer det att finnas.

– Många av användarna som älskar Windows kommer att tänka att det här är endast Windows på en surfplatta, något som kommer att skapa frustration. Jag har själv problem med det nya gränssnittet, det kräver många svep med fingrarna innan jag hittar vad jag letar efter, säger Karl Volkman som är it-chef på SRV Network i USA. (ComputerSweden)

Som tur är behöver personer som kör Windows 7 inte uppgradera, det finns inte någon större anledning. Man kan lugnt vänta på Windows 9 eller byta till något annat operativsystem.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 31 oktober 2012 i Dator

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: