RSS

Osäkert Internet Explorer i Stockholms stad

19 Sep

Det säkerhetshål i Internet Explorer som man nu har hittat är alltså så allvarligt att man avråder myndigheter från att använda den. Hur ska då Stockholms stad förhålla sig?

Hela staden har ju ett system som körs av Volvo IT. I det paketet finns både Windows och Internet Explorer. Jag undrar då hur IT-ledningen i staden och Volvo tänker agera? Kommer vi imorgon att få se Firefox på våra datorer?

För det är inte upp till oss enskilda användare att installera en webbläsare. Sånt sköts centralt av Volvo. Vi kan faktiskt inte installera ett enda för oss nyttigt program utan att gå genom Volvo och då till en otroligt hög kostnad, samt en veckor lång administration.

Jag har sett Firefox vid ett tillfälle i början av tiden med Volvo. Men det handlade om en dag. Då tänkte jag att man var kloka i staden och på Volvo, men icke. Så nu står vi där med vårt oflexibla system.

Ska vi alltså undvika att utnyttja internet? Nja, det beror väl på vart vi surfar. Är det stadens leverantör av blöjor är väl risken inte så stor. Men det kanske finns någon av oss som på rasten surfar någonstans där man tror att det är säkert. Att det förekommer hackade webbplatser kan väl inte ha undgått någon.

Så om inte Volvo gör något, så får vi väl leva med den här förhöjda risken till Microsoft har täppt till hålet.

Läs mer på Computer Sweden och PC för Alla.

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 19 september 2012 i Dator, IKT, Internet, Jobbet, Säkerhet

 

Etiketter: , , , , ,

4 svar till “Osäkert Internet Explorer i Stockholms stad

 1. Janne

  19 september 2012 at 19:08

  Ja, vad säger man? Vi har nog samma problem här i Falun. Kommunens datorer kör XP och Explorer. Dock har vi möjlighet att installera andra program, så jag använder Chrome även på jobbet. Har också installerat Picasa. Huruvida det är tillåtet eller i linje med vår IT-policy ska jag för övrigt låta vara osagt. 😉

   
  • Maths

   19 september 2012 at 20:00

   Då kan jag nog säga att ni har Xtra Problem (XP). Det är inte längre ett lämplig operativsystem, utan behöver bytas ut. Säg inte att ni också kör Internet Explorer 6, för då är inte inte bara föråldrade, utan har stora XP. Den webbläsaren är nämligen värdelös på många sätt.

   Falun borde göra som Hudiksvall. Tipsa kommunledningen om det! 🙂

    
   • Janne

    19 september 2012 at 21:18

    I morgon ska jag göra en poäng av att kolla upp vilken Explorer-version vi kör på. Jag ska nog även trakassera IT-avdelningen med länkar till dina blogginlägg i frågan. 😉

     
    • Maths

     19 september 2012 at 21:24

     Ibland är det kul och nyttigt att ”trakassera” folk. 😉

      

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: