RSS

Brist på datorer i skolan

27 Aug

Erik Fichtelius har idag en debattartikel i DN som heter ”Absurd brist på datorer i de svenska klassrummen”. Dels är det lite reklam för URs nya satsning, dels är det en kritik mot att det inte finns tillräckligt med datorer i skolan.

UR har genom åren gjort mängder med bra program inom olika ämnen och nu tänker man alltså släppa 8.000 av fri på nätet. Det blir en fantastisk källa till kunskap för alla.

Men Fichtelius hävdar att det finns för få datorer i skolorna för att varje elev ska kunna ta del av det här materialet när det är pedagogiskt lämpligt. Och det är utbildningsminister Jan Björklunds fel.

Det är väl att hårddra det lite, för det är till sist kommunalpolitikerna som ska stå för pengarna. Om nu inte staten ska gå in. Och det blir dyrt. Vilket kommunalpolitikerna är högst medvetna om.

Så bra att det finns enkla och billiga lösningar. Läs mitt inlägg Datorsal i skolan för noll dollar så kan ni se hur varje elev ska få en egen dator. Det handlar om återvinning och att använda rätt mjukvara. Precis som URs program nu blir fria på nätet, så finns det fri mjukvara som matchar URs utbud.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 augusti 2012 i Dator, IKT, Jobbet

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: