RSS

Muktware Ubuntu Manual

03 Aug

Att komma igång med Ubuntu kan säkert kännas svårt om man kommer från Windows eller Mac. Det går inte att köpa i någon datoraffär och få en manual med på köpet. Å andra sidan säljer de bara Windows datorer där. Men då är det tur att det finns engagerade människor inom gemenskapen för Ubuntu.

Det är några personer som har skapat en manual för Ubuntu 12.04, Precise Pangolin. Resultatet finns för nedladdning på flera olika sätt. Och som med mycket annat i världen av fri och öppen källkod, så är den gratis.

Ett sätt att ladda ner den, är från Programcentralen inne i Ubuntu. Programcentralen är som en appstore. Men den vägen känns knöligare och man ska acceptera licensavtal och annat. Dessutom kräver det att man redan har installerat Ubuntu och börjat komma igång. Nej enklare då att ladda ner den direkt.

Det gör man från Muktwar.com – Open Source Magazine. Man får där ladda ner manualen från en sida på Dropbox.com: Ubuntu-manual.pdf. Nu kan man läsa om hur man installerar och använder operativsystemet innan man tar steg att installera på sin egen dator.

Ett tredje sätt är att läsa den på Scribd. Jag har länkat till den här nedan.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 03 augusti 2012 i Dator, Gör så här

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: