RSS

Dell skapar bärbar för utvecklare med Ubuntu

21 Jul

Med tanke på den situation vi Linuxanvändare kommer att få när Windows 8 släpps, så är det trevligt att höra att Dell har ett projekt för att ta fram en bärbar dator som kör Ubuntu. Tyvärr är den bara tänkt för utvecklare.

Jag läser om det här på TechWorld, men kungörelsen finns på Dells blogg (Announcing project Sputnik Beta program).

Det finns också en intervju med projektets ledare som man kan se på YouTube. I den får man lite mer kött på benen. Bland annat talas det om att datorn naturligtvis ska komma med alla de drivrutiner som behövs, vilket känns naturligt, eftersom man väl inte säljer en dator utan att den fungerar som den ska.

Dell gick också ut med ett erbjudande att kunna anmäla sig som testpilot och få en dator till rabatterat pris. Motprestationen skulle vara att man gav Dell feedback om sina upplevelser. Intresset har varit så stort att man nu har stängt möjligheten för attbli testpilot.

Men det är intressant att projektet riktar sig enbart till utvecklare, inte vanligt folk. Jag kan tänka mig att utvecklarna ändå sitter med en Linuxdator, eftersom de redan har upptäckt möjligheterna med Linux och världen av fri och öppen källkod. Vad det verkar handla om är alltså ett specialiserat arbetsredskap, inte en nöjesmaskin, även om den skulle kunna användas till det också.

Själv undrar jag lite när min bärbara ska lägga av. Den låter en del nu för tiden. Kommer jag då att kunna köpa en ny dator och ha en möjlighet att installera Ubuntu på den? Kan inte Dell skapa ett projekt för oss som inte är utvecklare också? Skulle den datorn ha svenskt tangentbord skulle jag skriva upp mig direkt.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 juli 2012 i Dator

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: