RSS

Blir det en global blackout imorgon?

29 Mar

Som jag skrev om förra månaden, så hotar de anonyma att släcka ner internet den 31 mars. Det är imorgon! Jag blir påmind om det här av SvD idag.

Vad jag vill minnas så har flera i gruppen blivit arresterade vid en razzia den senaste månaden. Så vi får se om de som är kvar fortsätter med planen. Det skulle inte förvåna mig.

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 29 mars 2012 i Dator, Internet

 

Etiketter: ,

4 svar till “Blir det en global blackout imorgon?

 1. Kapten Nemo (@kaptenNemos)

  30 mars 2012 at 03:07

  det är alltid intressant och se om man lyckas med cyberwar. eller om det finns tillräckligt med försvarsmedel typ firewalls och annat som man kan plocka in i datorer idag.

   
  • Maths

   30 mars 2012 at 09:11

   Det blir lite av ett stresstest, något som ingen officiell organisation skulle vilja ta på sig. Sedan har väl brandväggar inte så stor effekt på den här typen av attacker, vilket många företag fått erfara. Det handlar ju om att skicka så många anrop som möjligt till en och samma server för att sänka den.

   Lyckas attacken får vi också ett värde på hur pass beroende vi är av internet och hur mycket skada en sänkning av internet kan åstadkomma. För visst är en uppkoppling till nätet en risk.

    
 2. Tove

  30 mars 2012 at 19:17

  På något vis så önskar jag att de klarar det, det skulle ju visa de högt uppsatta vad vanliga människor klarar av! men man måste se på det hela realistiskt, vi är för beroende av internet. Många företag skulle förlora massa pengar och även sjukhus skulle kunna drabbas. Det verkar även lite dumt att stänga ner det internet som ger människor möjlighet att uttrycka sina åsikter, vilket ju lite är vad anonymous står för… Det komme ri vart fall bli spännande i morgon! Tror du att de klarar det? jag gjorde en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-1574/tror-du-att-anonymous-kommer-att-lyckas-med-sin-ak

   
  • Maths

   30 mars 2012 at 21:02

   Dom är inte riktigt vanliga människor. Deras kunskaper och skicklighet samt de möjligheter dom har skaffat sig är exceptionella. Men visst, dom har ju talat om hur dom ska göra, både metod och verktyg, så det skulle kunna utnyttjas av andra. Själv skulle jag aldrig klara det.

   Om dom klarar det beror nog på hur pass viktiga dom personer som har arresterats vara för operationen. Kan dom som är kvar utför attackerna?

   Som du säger så kan det verka lite dumt att hindra flödet på internet för att man vill värna den friheten. Deras ilska riktas egentligen mot administrationen i USA och företag där. Så det här slår, så att säga, mot tredje man.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: