RSS

Insticksprogram kapar ditt Facebook

28 Mar

Det har börjat dyka upp farliga insticksprogram för webbläsaren Chrome. Dessa program går att ladda ner från Googles officiella webbplats, så användarna invaggas i en falsk säkerhet. Vad programmen gör är att kapa ditt konto på Facebook.

Insticksprogrammen utger sig bland annat för att kunna avslöja vem som besökt en användares Facebookprofil eller göra det möjligt att ändra färg på Facebooks webbplats.

När en användare installerat något av de skadliga insticksprogrammen får det full tillgång till användarens konto på Facebook. Programmet försöker då även locka användarens vänner att ladda ned insticksprogrammet genom att publicera länkar i nyhetsflödet.

Dessutom utför det skadliga insticksprogrammen flera Gilla-markeringar på utvalda företagssidor på Facebook. Något som enligt Zdnet tyder på att insticksprogrammen skapats av ljusskygga företag som säljer Gilla-markeringar till företagssidor på Facebook som vill ha fler beundrare.

De senaste åren har det dykt upp en mängd företag som livnär sig på att sälja Gilla-markeringar till andra företag. (IDG.se)

Budskapet är väl: var försiktig med vilka insticksprogram du laddar ner. Det här gäller för övrigt även om du använder Firefox. Man har vid ett par tillfällen hittat otrevligheter även i deras experimentella tillägg, alltså tillägg som ännu inte blivit granskade av Mozilla.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 mars 2012 i Dator, Internet

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: