RSS

Webbläsaren Chrome inte så säker trots allt

09 Mar

I den senaste tävlingen Pwn2own, där man tävlar om att hacka webbläsare, blev Chrome hackat på 5 minuter. Google hade satt ett pris för den som lyckades och de fick vad de ville — eller inte.

Med antivirusprogram och brandväggar på plats är det idag lite svårare att ta sig in i datorer. Ett sätt att attackera är genom webbläsaren. Det är det programmet som de flesta tar sig ut på nätet med och då också kan angripas genom.

Därför är säkerheten i surfandet och i själva webbläsaren viktiga. För även om det sitter en stor bugg i stolen, så finns det säkerhetshåll i webbläsare och operativsystem som illvilliga personer kan använda.

Man trodde ju att tekniken med att köra webbläsaren i en sandlåda, som Google Chrome använder, skulle vara säker, men icke. För två år sedan i Pwn2own verkade Chrome säker.

Å andra sidan så kanske den ändå är säkrare än många andra tekniker, så vi ska inte vara snabba att döma. Och jag har ännu inte läst hur laget Vupen lyckades.

Men det handlar inte bara om webbläsaren. Jag har skrivit ihop en lista på 5 sätt att surfa säkert, som kan ge några ledtrådar till hur jag tänker.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 09 mars 2012 i Dator, Internet, Säkerhet

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: