RSS

Skolledare som avsäger sig sitt arbetsmiljöansvar

04 Mar

Det är skönt när någon sätter ner foten och säger nej när det blir för mycket. Nu har fem skolledare i Karlskrona avsagt sig arbetsmiljöansvaret för sina medarbetare.

— Vi ska nu öka antalet barn i grupperna. Det gör att jag inte längre kan ta ansvar för personalens fysiska och psykiska hälsa, säger Elisabeth Johansson, som är chef över några av kommunens förskolor.

Och vem tar nu ansvaret för ett hållbart arbetsliv i Karlskrona?

Även om det är en nämnd som rent formellt har ansvaret, så delegeras det ansvaret till skolledarna. Nu har alltså fem skolledare lagt tillbaka ansvaret på nämnden för man anser att man inte kan ta det ansvaret med de resurser som finns. Man undrar vad nämnden ska göra?

Känns det där med delegering igen? Någon?

Plus att kan skolledarna ta ansvar för att barnen får sina grundläggande behov tillfredsställda? Att där finns både mänsklig omsorg och en mänsklig pedagogik? För när det inte fungerar och det finns för mycket annat som bara ska göras, så kommer de som vi är satta att ta hand om så lätt i kläm.

Och vad gör politikerna? De fortsätter att skära ner, trots att de borde förstärka för att möta ökade krav. Så politikerna rår, men verkligheten är svår!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 04 mars 2012 i Jobbet

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: