RSS

Windows 8 redan hackat

28 Nov

Windows 8 är ännu inte släppt men är redan hackat. Ja, vad kan man säga? Windoops! Det är väl lite av en tradition att just Windowsdatorer blir hackade och den kommande versionen verkar inte vara något undantag. Det här är så lätt att göra sig lustig över. Det blir en enkel poäng.

Säkerhetsforskaren Peter Kleissner uppger att han kommit på ett sätt att gå runt säkerhetsfunktionerna i den senaste testversionen av Windows 8, något som gör det möjligt att köra valfri kod på datorn med relative enkla medel.

Med hjälp av ett litet program som är endast 14 kilobyte stort kan han gå runt det inbyggda säkerhetsskyddet, UAC (User Account Control) och få administratörsrättigheter i operativsystemet, skriver Zdnet.

Den goda nyheten är att sårbarheten bara gäller om Windows körs på en dator med traditionell BIOS, inte på nya med uefi. Men i det senare fallet riskerar du å andra sidan att bli inlåst.

Jag kan för alla som fortfarande använder Windows XP, rekommendera en läsning av Därför blev XP sämst på säkerhet. 46% av alla datoranvändarare kör fortfarande XP med Internet Explorer 6. Det är i sig en säkerhetsrisk.

Nej, vill man leva ett mer fritt och säkert liv med sin dator, då är det något operativsystem med Linux som gäller även i fortsättningen. Själv prövar jag nu om det inte är bäst att använda Xubuntu eller Lubuntu på min bärbara. Min dotter vill ha Xubuntu på sin.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 november 2011 i Dator

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: