RSS

Unity tar form

10 Apr

Jag skrev för fyra månader sedan om det nya gränssnittet, Unity, i den kommande versionen av Ubuntu. Då var arbetet inte så långt framskridet och man kunde ju undra hur det skulle gå. Men programmerarna har jobbat på. Nu hittar man två videos hos Jorge Castro där man kan får en inblick i hur det fungerar.

Om man nu använder Ubuntu och tänker uppgradera efter den 28 april 2011, kommer det att innebära en viss chock och förvirring, eftersom utseendet kommer att ha ändrats radikalt. Det skrivbord man haft sedan start kommer att vara borta. Därför kan det vara värt att ta en titta på dessa två videos.

Den ena videon handlar om hur man hanterar många fönster. Den andra videon visar hur det som kallas Dash fungerar. Det är ett nytt sätt att öppna program och filer.

Jorge pratar snabb engelska och snubblar väl lite ibland, så det kan vara lite svårt att hänga med. Han är dessutom själv programmerare och väl förtrogen med Ubuntu. Men man får en uppfattning om den nya tekniken, som är innovativ.

Det känns onekligen intressant och på en del sätt kan det förenkla för användaren. Men är Unity moget ännu? Kommer det att vara värt en uppgradering sin Ubuntu den här gången? Och som jag frågade i ett annat inlägg: varför byta operativsystem om man trivs med det och det fungerar för det man vill göra?

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 april 2011 i Dator

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: