RSS

Urban gör det ingen med GIMP

21 Nov

Urban har under november varit väldigt ambitiös. Han har tidigare skrivit om bildbehandlingsprogrammet GIMP och nu gör han det igen på sin nya blogg Ubuntu från början. Hans nya GIMP-skolan är på tre veckor uppe i 15 enkla och korta lektioner. Och det är GIMP från början. Om du vill kunna redigera din digitala bilder och samtidigt spara tusenlappar, så rekommenderar jag att du kollar upp nya GIMP-skolan.

Jag har tipsat min dotter om det här och jag hoppas hon kollar upp den. Det är bara Photoshop som står ivägen för att hon helt ska gå över till Ubuntu och dissa Windows. GIMP kommer hon inte helt överens med, tyvärr. Men det är kanske också det vanliga när man kört in sig på ett program eller ett operativsystem, att ju mer man har trängt in i det desto svårare är det att byta. Och GIMP är inte Photoshop, lika lite som Ubuntu är Windows. Så en viss nyinlärning blir det, men sedan kan man växla emellan. Man blir liksom ”tvåspråkig”.

Dessutom finns det flera tidskrifter som speciellt riktar sig till användare av Photoshop, så det är relativt enkelt att komma över tips och tricks för hur man gör saker i det programmet. Photoshop är också den inofficiella standarden för hur ett bildbehandlingsprogram ska se ut och fungera. Därför är Urbans insats som folkbildare viktig. För det finns alternativ till dyra och proprietära program.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 november 2010 i Dator, GIMP, Media

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: