RSS

Färre inspektioner av arbetsmiljön

26 Sep

Ekots sammanställning av Arbetsmiljöverkets inspektioner de senaste fem åren är ingen kul läsning. Här har vi ytterligare en verksamhet som fått minskade resurser och sämre möjlighet att utföra sitt jobb. Och tyvärr så drabbar det oss som jobbar med barn och elever. Men också barnen och eleverna. Vi är inte prioriterade.

”Arbetsmiljöverket har de senaste fem åren fått ett minskat anslag på 115 miljoner, från 555 miljoner till 440 miljoner. Samtidigt har man minskat med cirka 100 inspektörer.

Konsekvenserna syns bland annat i skolan. I gymnasieskolan och grundskola har inspektionerna minskat med 70 respektive 75 procent. Inom förskolan har inspektionerna under samma femårsperiod minskat med 40 procent.” (Ekot)

Jag har full förståelse för Arbetsmiljöverket. De får ju sina anslag och direktiv. Och uppenbarligen så har regeringen prioriterat skattesänkningar framför att ha koll på arbetsmiljön i skolan. Det är alltså en politisk vilja att det ska se ut så här.

Så vem ska ha den nödvändiga kollen på vår arbetsmiljö, när det verk som ska göra det, inte har någon möjlighet? Finns det andra aktörer som är engagerade i den här frågan och som har en möjlighet att driva frågor? Det känns lite olycksbådande.

Det här har uppmärksammats av SvD i ett meddelande från TT.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 26 september 2010 i Jobbet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: