RSS

Miljard till förskolan låter bra

22 Aug

Det är valtider, om nu någon skulle ha missat det. Så många utspel om dagis/förskola är det inte. Men nu har S sagt att de vill satsa en miljard för att öka personaltätheten. Det har kommer i ett TT-meddelande som publicerats i DN, SvD och SVT. Men kommunerna ska bidra med hälften av pengarna.

Det här skulle vara välkommet. Efter alla nedskärningar under 90-talet och en del under 00-talet, så finns det inte någon luft kvar i systemet. Man skulle kunna säga att det nästa är ett måste om vi ska kunna leva upp till ny skollag och läroplan. Högre arbetsbelastning, mindre tid med barnen och större barngrupper är en ekvation som inte gynnar barnen och som riskerar att bränna ut personal.

På min förra arbetsplats, som hade två avdelningar, räknade jag med att det skulle behövas ytterligare en person bara för att göra alla de där praktiska sysslorna runt omkring, samt vara behjälplig när avdelningarna t ex behövde planera. Något motsvarande gäller även på mitt nya ställe, där det är fem avdelningar.

Ett litet problem, om man ser till Stockholm, är att allt kanske inte beror på pengar. Det handlar även om att hitta platser där man kan bygga nya lokaler. Utrymmesbrist är ett problem.

TT-notisen avslutas med frågan om det här är förankrat bland de andra rödgröna. Svaret blir: nja. Men jag tror inte man har svårt att få med sig V, för de går också till val på att de vill ha fler personal på dagis. Vad säger de gröna?

Om stora barngrupper har jag också skrivit i inlägget Barngrupperna växer och växer igen.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 22 augusti 2010 i Jobbet

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: