RSS

Tillbaka till flocken

12 Maj

Efter att ha varit sjukskriven en veckan, var jag idag tillbaka på jobbet igen. Inte frisk, men utan feber. Hur som helst hade jag inte haft någon kontakt med barnen på en vecka och en vecka kan vara lång när man är 1- och 2-år.

Jag kan inte tänka mig något annat yrke där man får ett sådant mottagande som jag fick idag. Visst säger man ”Hej” och ”Välkommen tillbaka”. Så gjorde även de vuxna med mig. Men barnen gör något helt annat. Med barnen är orden inte betydelsefulla, men ansikten och kroppsspråk talar sitt eget och mer tydliga språk.

Först upptäcker några stycken att jag står där på gården. De kommer fram till mig och några kramar om mina ben. Jag böjer mig då ner, kramar om dem och stryker dem över ryggarna. Vi tittar på varandra och ler.

Det kommer fler barn av mina barn och tar del i detta bekräftande. De visar sin uppskattning av att jag är tillbaka. Jag bekräftar även i ord att jag ser barnen och några av dem säger också saker. Men fram för allt är det en fysisk och känslomässig upplevelse. Vi tar i varandra och jag tänker, att så här gör säkert våra närmaste släktingar bland aporna också.

Snart har jag nästan alla mina barn omkring mig. Hur kom de hit? Varför? De upptäckte vad som hände och vill vara med i bekräftelsen.

Man skulle kunna tänka att även barn från andra avdelningar ville vara med, men ingen av dem kommer fram. Det är bara mina egna barn som står där runt mig och vill dela bekräftelsen. Och tala om att det är kul att Maths är tillbaka i flocken igen.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 maj 2010 i Jobbet

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: