RSS

Utvecklingssamtal blir nätsamtal

18 Mar

Sitter och bläddrar i senaste numret av Lärarnas tidning (#5/2010). Där finns ett tips som är både ett tecken i tiden och något som passar de två ämnen som jag skriver om här. För hur utnyttjar man den nya tekniken i kontakten med föräldrar på dagis? Vad skulle föräldrar säga om att ha utvecklingssamtal för sitt barn via Skype på internet?

Det här nya greppet har man tydligen prövat på en Montessoriskola i Falkenberg. Det var 10 familjer som var med i testet. Resultatet verkar vara lovande. Kvalitén blev bra samtidigt som det blev en tidsbesparing. Föräldrarna var mer förberedda och mötet blev kortare och effektivare.

Tanken är väl att Skypesamtalen ska vara ett komplement. Det kan tänkas att man kan behöva träffas IRL om det är ”svåra” samtal.

Skulle man kunna använda det här även på dagis? Det vore intressant att pröva. Men jag undrar hur det här egentligen skiljer sig från att ha ett samtal över telefon? Och är det vettigt att ha sådana här samtal per telefon?

Samtal på dagis brukar skilja sig från de man har i skolan. Det blir inte riktigt så formellt. Och frågan är om man tappar det där informella på tråden i Skype? Eller ska vi bli effektiva och formella? Mer skola?

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 18 mars 2010 i Dator, Jobbet, Samverkan

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: