RSS

Bra med riktig vinter

25 Feb

Vi har haft en ovanligt kall och snörik vinter i Stockholmsområdet. Det måste vara något slags rekord. Snön kom redan före jul och har sedan legat kvar. Och det har kommit mycket snö. Snökaos verkar vara ordet många använder. Och nu är det många som är trötta på det här. De vill bli av med snön. Men inte jag. Jag vet vilket alternativet är till snö så här års.

Jag har tidigare skrivit om snön på gården på jobbet. Och jag har fortsatt med skottandet. Visst är det härligt att kunna använda snö att göra något med? I de flesta fall har vi sanden i sandlådorna. Men den brukar vara djupfryst, isig eller blöt så här års. Nu är sandlådorna täckta med ca 3 decimeter packad snö. Så vi använder snö att leka med.

Visst blir en del 1-åringar lite frusna och klagar för att det är så kallt. Och ändå har vi tagit på dem mängder med vinterkläder. Men när vi ska gå in stampar vi bara av oss lite snö i hallen. I övrigt är alla torra. Inte en vante behöver in i torkskåpet!

Alternativet så här års är kyla och regn. Det brukar vara en kyla som äter sig in i märg och ben. Den går liksom inte att klä sig mot. Ändå måste vi sätta på barnen vinterkläderna, för det är bara någon plusgrad, och ovanpå det även gallonisarna. Det tar en väldans tid att få på barnen kläderna och komma ut.

Och väl ute blir de blöta direkt! Vantar, mössor och overaller. Allt måste in i torkskåpet efteråt. Och ungarna är kalla, inte lite frusna som nu. Vattnet har kommit in i stövlar och uppför byxben när de har suttit i någon vattenpöl en liten stund, innan de blev för kalla om fingrarna.

Gården kan också vara en ren isgata när det växlar mellan snö och tö. Då blir den en säkerhetsrisk, där ungarna kan ramla och slå i huvudet. De måste alltså även ha hjälm.

Nej, jag vill nog ha kvar snön och kylan ett tag till. Sedan får våren komma direkt.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 februari 2010 i Jobbet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: