RSS

Nu kommer webbläsarvalet för Windowsanvändare

20 Feb

I en blogg meddelar nu Microsoft att de börjar rulla ut möjligheten att aktivt få välja webbläsare. De börjar i liten skala för att den 1 mars erbjuda alla inom EU. Det kommer att ske som en uppdatering. Jag har tidigare skrivit om det här.

Det kommer att bli ett val där webbläsarna har grupperats i två grupper. De fem i första gruppen är: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 8 och Opera. Det här är de största webbläsarna på marknaden. De har alla funnits med i flera år, med undantag av Chrome. Man erbjuds alltså även att uppgradera Internet Explorer till den senaste versionen. Men vill man ha ett alternativ är det nog Firefox, Safari eller Opera som gäller.

Om man rullar lite i fönstret kommer man till en andra grupp på sex webbläsare. Dessa är inte så kända och har inte så många användare. De har inte heller den mängd med funktioner som de fem första har. Det innebär inte att de är dåliga, men kanske inte lämpliga som standardwebbläsare.

Det ska bli intressant att se om det här påverkar statistiken över webbläsare. Jag har läst att man kan vara skeptisk till att erbjuda så många webbläsare. De flesta vill bara kunna surfa utan att vet hur det är möjligt. Risken är att dessa personer helt enkelt avstår från att byta för att de möjliga valen är för många. Men vi får väl se i statistiken fram över.

Min inställning är i alla fall, att om man fortfarande har Internet Explorer 6 ska man byta!

Om du inte vet vad en webbläsare är, kan du läsa mitt försök att förklara vad det är för något.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 20 februari 2010 i Dator, Internet

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: