RSS

Stockholms nya datorer försenade

08 Feb

Idag skriver DN om att Stockholms nya datorer är försenade. Både staden och Volvo-IT tycks ha missbedömt svårigheten i det här projektet. Så nu verkar det hela vara i pausläge.

Jag har tidigare hört lite om att det gått lite trögt, men inte så här. Tydligen är det så att många användare per dator som är ett stort problem. Men det låter lite konstigt, för det borde man ha vetat. Dessutom är det här en nätverkslösning, så att koppla upp sig till sitt konto mot en dator i Göteborg borde inte vara något konstigt. Vad kan ”tekniska problem” betyda?

Nu verkar det också som om man fått upp ögonen för vilka faktiska kostnader det kommer att handla om. Så man undrar hur kalkylerna har sett ut?

Det här var tydligen förra årets största outsourcingaffär. Nu visade det sig att Volvo-IT inte ens kom bland de 10 kandidaterna för en upphandling av Kammarkollegiet. Det kontraktet skulle vara värt 4 miljarder kronor. Volvo-IT blev lite överraskade av det här. Man kan undra varför det blev så?

Nu hoppas jag att det här ordnar upp sig. För nya och bättre datorer skulle vara bra. Inte minst vill jag bli av med Internet Explorer 6.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 08 februari 2010 i Dator, IKT, Jobbet

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: