RSS

En manual för Ubuntu

12 Jan

Vill man vet lite om operativsystemet Ubuntu finns det en hel del att läsa på internet. Är du intresserad kan du t ex läsa Urbans blogg Ubuntu från början. Nu läser jag hos Doctor Mo att det finns ett projekt för att skriva en Ubuntu manual.

Den är inte klar ännu, utan teamet som arbetar på den har siktet inställt på den 29 april, när Ubuntu 10.04 Lucid Lynx ska släppas.

Man har redan en innehållsförteckning. Så är du intresserad av vad manualen kan tänkas innehålla, rekommenderar jag dig att titta på den.

Tanken är att den ska spridas som PDF-fil och att den ska uppdateras var 6:e månad, d v s i samband med att en ny version av Ubuntu släppas.

Vet man ingenting om Ubuntu eller Linux, kanske man inte heller vet att utvecklingen drivs av personer som ingår i en eller flera gemenskaper. Ubuntu har naturligvis sin egen gemenskap. Och då är det inte förvånande att även den här manualen skapas av folk som är med i den gemenskapen. Här finns folk med en viss kunskap om Ubuntu och de program som följer med och som på ett enkelt sätt kan skriva om det.

Om du använder Ubuntu och själv skulle vilja bidra, föreslår jag att du tittar på projektets hemsida eller kollar på manualens sida på launchpad för att få upplysningar om hur man gör. Idag kan man se att det är 122 aktiva medlemmar som bidrar till manualen.

Här finns också översättare från olika språkområden. Tyvärr kan jag inte hitta någon från Sverige. Finns det någon som är intresserad?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 januari 2010 i Dator

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: