RSS

5-åringar till skolan

11 Jan

SVT skriver om att allt fler femåringar börjar skolan i Uppsala. Vi som var med på 90-talet känner igen tongångarna. Då handlade det om 6-åringarna som skulle in i skolan. Då liksom nu, handlade det inte om pedagogik eller barnens bästa, utom om ekonomi.

Det finns en möjlighet att få sätta sig barn i skolan en termin tidigare. Det här tycker förskolestrategen (vilken titel!) att fler skulle utnyttja. Anledning: det är brist på platser i bland Uppsalas förskolor.

För den som minns, så var det ekonomiska skäl som gjorde att man drog in 6-åringarna i skolan. Det var under den ekonomiskakrisen på 90-talet. Nu är det kris igen och man försöker nu att få in även 5-åringar i skolan.

Även här lyser bristen på pedagogiska tankar med sin frånvaro. Den kommer säkert någon på i efterskott, ska ni se. För det går att argumentera för vad som helst.

Sedan är det troligt att alla börjar i skolan när den nya skollagen träder i kraft. Då blir nämligen även verksamheten för 1 – 5-åringar en skolform. Men i Uppsalas fall handlar det väl om att få bort 5-åringarna från de lokaler där 1-åringarna ska in.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 januari 2010 i Jobbet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: