RSS

Full på handsprit

21 Okt

Jag har tidigare läst någonstans att man på något engelsk fängelse kommit på att fångarna använde handdesinfektion för att berusa sig. Nu har en 4-årig flicka på ett dagis i Finland fått i sig så mycket handdesinfektion att hon blev rejält full. Både hos Aftonblandet och Dagens Nyheter hittar man den här nyheten.

Spriten fanns tydligen fullt tillgänglig på toaletten där barnen skulle tvätta sig. De hade tydligen full tillgång till spriten på egen hand. Handdesinfektion innehåller en viss mängd glycerin. Den smakar sött och antagligen var det den som fick flickan att fortsätta att smaka på den.

Nu finns det säkert mycket handsprit ute även på svenska dagisar i och med rädslan för svininfluensan. Vi har det på min arbetsplats. Men det känns självklart att man inte har falskan på ett plats där barnen obevakat kan komma åt den. Det är också frågan om man verkligen ska använda den på barn.

Jag trodde i min enfald att den här spriten, som ändå är mellan 70 – 85% stark, innehöll någon form av kräkmedel. Men så verkar det alltså inte vara. Vi får alltså se upp ordentligt!

Flickan i Finland tog visst inte någon skada, men det är ändå inte bra att det kunde hända.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 oktober 2009 i Jobbet

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: