RSS

Nästa Ubuntu Karmic Koala som beta

06 Okt

Nu är snart nästa version av Ubuntu här! Karmic Koala. Släppet är schemalagt för den 29 oktober, alltså om drygt tre veckor. Men redan nu kan man ladda ner och prova. Tänk bara på att de är en s k betaversion du laddar ner, alltså inte en helt stabil version. En och annan bugg lär det nog finnas, men i stort ska den här versionen fungera som det är tänkt.


Men varför släpper man en version som inte är klar? Då ska jag påminna om att sånt gör även Micosoft med sina nya versioner av Windows. En hel del personer får testa produkten innan den släpps. På samma sätt gör man inom Ubuntugemenskapen. Utvecklarna har själva inte tillgång till all den hårdvara som finns där ute, så ju fler som pröva, ju fler buggar dyker upp så man kan rätta till dem.

Och det är precis vad man nu vill att vi ska göra: testa och rapportera de buggar vi hittar. Om du vill pröva på, kan du ladda ner betaversionen från den här svenska webbplatsen. Listan på vad man kan ladda ner är lång, men om du inte vet vad du vill ha och har en vanlig dator, väljer du ”PC (Intel x86) desktop CD”. Då kommer då att få ladda ner filen ”ubuntu-9.10-beta-desktop-i386.iso”, som är 697MB stor. Den får alltså rum på en CD-skiva.

Var det då du får? Vill du har mer allmän information om Ubuntu på skrivbordet hittar du det på sidan What is Ubuntu?. Är du interesserad av att se vilka nyheterna är i Karmic Koala, hittar du den på den sida där Karmic presenteras.

Var inte rädd för att installera redan nu. Du blir inte sittande med den betaversionen när den stabila kommer. Du kommer att kunna göra en uppgradering till den skarpa versionen den 29 oktober. Under tiden kan du vara med och hjälpa Ubuntu. De vill ha hjälp nu av vanligt folk som kan testa den här versionen och skickar in felrapporter, buggar, till utvecklarna. Allt för att den Karmic ska vara så stabil som möjligt.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 06 oktober 2009 i Dator

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: