RSS

Tedags

26 Maj

Ibland är det helt fantastiskt vilka program jag kan hitta i Pakethanteraren på min Ubuntu. Den här gången fick jag i och för sig ett tips från Gnomefiles som jag har lite koll på med hjälp av RSS-läsaren Liferea. Det här ett litet, väldigt specialiserat program som heter Teatime. Och det gör precis det som namnet säger att det ska göra.

Det handlar om att hålla reda på hur länge ens tea har dragit och när det är klart. Själv brukar jag sätta mitt te på dragning för att sedan gå och sätt mig vid datorn. Efter en stund har jag ingen koll på hur länge téet har stått. Men med det här programmet kan jag nu få en påminnelse när det är klart.

Man öppnar helt enklet Pakethanteraren som man hittar i menyn System – Administration – Pakethanteraren. Där söker man efter paketet teatime och installerar det. Nu såg jag att den just nu aktuella versionen har blivit 3.2, men den i Ubuntus förråd har nummer 2.8, men det känns inte som något problem.

Nu är det här en applet till GNOME:s panel, så för att plocka fram det så högerklickar man på den övre panelen och väljer Lägg till i panelen. Bläddra sedan ner i listan till du hittar Teatime. Markera den och klicka på Lägg till.

Det finns redan sex olika téer och deras dragningstid, men du kan lägga till ditt eget. När nu klickar på ikonen startar en timer och när den har tickat klart, dyker det upp ett meddelande om att ditt té är klart. Fiffigt, va?

Den enda nackdelen, i alla fall i den här versionen, är att man inte kan välja ett té i listan, utan att det är det som står överst som gäller. Därför måste man tyvärr radera alla man inte vill ha för att få det té man vill ha.

Creative Commons License
Det här verket av Maths Göthe är licensierat under Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige License.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 26 maj 2009 i Dator

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: