RSS

Firefox verkar ta andelar

24 Mar

Statistik kan vara missvisande, men det är kul att se den senaste statistiken från w3schools.com. I tabellen kan man se att användningen av webbläsaren Firefox ökar stadigt. Ser man sedan på den enkät som idg.se kör nu, så är användandet av Firefox överväldigande. Det här kan få ett par trevliga effekter.

För det första är Firefox ett av de mera välkända projekten inom öppen och fri källkod (FOSS). Kanske kan det leda till att allmänheten får upp ögonen för FOSS och de fördelar som finns med den. Det finns ju mängder med fria program som även går att köra på Windows, alltså inte bara på Linux/Unix.

Den andra fördelen kan hittade jag i en blogga av Joe ‘Zonker’ Brockmeier. Argumentet handlar mer om att få webbutvecklare att skapa webbplatser utifrån standarder istället för efter vad Internet Explorer kan göra. Kanske inte så viktigt för den som inte är så intresserad av tekniken, men det skulle ge en äkta konkurrens mellan webbläsarna.

Om du inte redan prövat Firefox, ladda ner den och pröva redan nu.

Uppdatering 091009 Jo, trenden tycks fortsätt, enligt Computer Sweden. Kolla hur det ligger till på Market Share. Även Safari och Chrome går framåt. Om man då istället går till statistiken på W3Schools.com ser läget ännu bättre ut.

Vill du se ännu mer statistik finns det en sida på engelska wikipedia där du hittar mängder. Sidan var ganska aktuell när jag var där senast.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 24 mars 2009 i Dator, Firefox, Internet

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: