RSS

Barn försvann från dagis trots handlingsplan

27 Feb

Två 2-åringar tog sig obemärkta ut från dagisgården. En bilist upptäckte dem några meter från en hårt trafikerad väg. Ingen personal verkar ha hunnit sakna barnen. Det hela hade kunnat sluta mycket tragiskt. Men det var inte det tragiska som jag vill uppmärksamma, utan en i sammanhanget intressant detalj. Kanske måste man jobba på dagis för att förstå det här. Det fanns nämligen en handlingsplan. Så hur kan det komma sig att barnen ändå lyckades ta sig ut?

Under 2000-talet har vi fått en boom för handlingsplaner. Den enhet som vill ligga i framkant ska ha handlingsplaner om allt. Och det intressanta är att det är själva planen i sig som är det viktiga. Om det går att leva upp till den, att den är realistisk, eller om den är skriven så att alla kan förstå den spelar ingen roll.

Även i det här fallet fanns det en handlingsplan. Antagligen handlar den om hur man gör om barn rymmer eller försvinner. Men fanns det en plan för hur man förhåller sig till barnen på gården?

”— Grindarna har godkända lås. Förmodligen är det någon mänsklig faktor som ligger bakom det här, men exakt vad kan jag inte svara på, säger hon.

Föräldrar till barnen på förskolan är informerade om vad som hänt och nästa steg är att omarbeta den nuvarande handlingsplanen.”

Omarbeta handlingsplanen! Det låter som en modern lösning på problemet.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 februari 2009 i Jobbet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: