RSS

Linux startpaket

22 Feb

Att byta operativsystem kan vara lite jobbigt, eftersom operativsystemen är så olika. Så att komma från Windows till Linux är inte alltid helt lätt. Men förra året vid den här tiden gav den engelska tidskriften Linux Format ut ett startpaket. Det var en hel specialtidning med information och howtos. Den distribution man använde för att illustrera Linux var den då aktuella versionen av Ubuntu. Nu har man lagt upp den tidningen som en PDF-fil som vem som helst kan ladda ner.

Det du laddar ner är en ZIP-fil, så du behöver packa upp den innan du kommer åt tidskriften. Men för det finns det program både i Ubuntu och Windows. Det du inte får med är DVD:n med Ubuntu. Men ladda ner den aktuella versionen och testa istället.

Sedan handlar det här numret om Ubuntu 7.10 och det här ju hänt lite sedan dess. Bl a har det kommit två nya versioner, 8.04 och den nu aktuella 8.10. Men mycket av det som står gäller än idag. Och som sagt, som en första ingång till Ubuntu och Linux är den jättebra.

Nu är ju tidskriften på engelska, men är det inte något problem så har du verkligen bra och informativ läsning fram för dig. Det vore kul om det kunde komma något sånt på svenska. Jag vet att Datormagazin hade ett par specialnummer för några år sedan och då sålde de inte så bra. Jag köpte i alla fall! Men tiden kanske är mogen för en ny version. Det har tillkommit många Linuxanvändare sedan dess.

Förresten finns Linux Format att köpa på Pressbyrån, för den som är intresserad. Men det är svindyrt. Så vill du ha den, ska du prenumerera.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 22 februari 2009 i Dator

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: