RSS

Invänjningens tredje dag

29 Jan

Den här dagen har varit lik dag två på alla sätt och vis. Ingenting i det yttre har förändrats. Det intressant blir nu att se hur reaktionen blir imorgon när föräldern lämnar och går hem.

Nu är det ju bara ett barn, så det är lite lättare att hålla lite koll så där i ögonvrån än när man har 10 barn. Så bilden av barnet klarnar lite. Man kan nu få en uppfattning om hur barnet kommer att vara i gruppen. Det här barnet är en meckare, en som har sina projekt och kan gå sina egna vägar.

Det snöade lite under morgonen och förmiddagen, så det blev ett litet täcke med kramsnö på gården. Men snön räckte inte till mer än små snögubbar. Det roligaste var ändå att åka ner för en del av backen på gården. Där fanns det sedan igår en liten isig kana och där åkte barnen med stor förtjusning. De som hade galonbyxor fick en fantastisk glid, vilket barnen faktiskt uppskattade.

Än så länge har det varit lugnt, men så är föräldern med hela tiden. Med den förra modellen för invänjning skulle vi nu ha låtit föräldrarna gå ifrån en liten stund och sedan utökat den stunden med ytterligare en lite stund. Det skulle ha inlett en period på flera veckor där den mest framträdande uppgiften jag skulle ha, var att trösta barn och locka barnen till lek.

Nu ska föräldern gå iväg imorgon. Det blir nästan som vilken lämning som helst. Båda har varit med om det förrut, det är bara omgivningen som är ny. Visst kommer barnet att gråta en stund, men jag förväntar mig att det går över ganska fort. Förr grät nästan alla barn hela tiden, men med den ny modellen för invänjning har vi nästan inga ledsna barn alls. Nästan. För har vi en grupp på ca 10 barn, så är det sannolikt att ett barn kommer att vara extra ledset och kanske fortsätta vara det under flera veckor.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 januari 2009 i Jobbet

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: