RSS

Uppåt för Firefox och Safari

02 Jan

Rekordtapp för Internet Explorer visar statistik för december 2008. De som har ökat är fram för allt Mozillas Firefox och Apples Safari. En nykomling är också Google Chrome som släpptes 2008. Kanske har vi nu fått lite riktig mångfald.

Men det som jag tycker är mest intressant är att effekten anses bero på att det varit semestertider! Många människor använder alltså en annan webbläsare hemma än de gör på jobbet. Kanske är det så att folk privat har fått upp ögonen för de säkerhetsrisker det innebär att använda Internet Explorer? Kanske är det så att Firefox och Safari kan erbjuda en bättre surfning? Men även om det nu är lite av en semestereffekt, så verkar det ändå som om alternativen har ökat sedan förra året.

Det visar kanske också på att företagen har låst in sig när det gäller val av webbläsare. Här är man nog lite mer konservativ när det gäller val av webbläsare. Finns det några licenstvång som binder företagen till Microsofts webbläsare?

Se också Wikipedia för mer info om Safari, Firefox och Google Chrome.

Annonser
 
6 kommentarer

Publicerat av på 02 januari 2009 i Dator, Firefox, Internet

 

Etiketter: , , ,

6 svar till “Uppåt för Firefox och Safari

 1. Daniel

  02 januari 2009 at 23:21

  Hej!

  Kul att du också uppmärksammat denna nyhet.

   
 2. HDR-fotografen

  03 januari 2009 at 10:39

  Säkerhetsbrister finns det i alla webbläsare. Bland annat var via Safari som man lyckades ta över kontrollen över en Mac med OSX förra året.

   
  • Maths

   03 januari 2009 at 12:05

   Jag kan inte så mycket om Safari, men frågan är om Safari är lika starkt kopplat till OSX som IE är kopplat till Windows? Och kan en webbläsare som inte är kopplad till operativsystemet bli något säkrare? Det kanske finns en fördel av att köra Firefox eller Safari på en Windowsburk.
   Men du har naturligtvis rätt i att ingen webbläsare är helt säker. Man måste ta ett personligt ansvar för sitt surfande och vara vaksam.

    
 3. HDR-fotografen

  03 januari 2009 at 12:23

  När jag installerade OSX gick det att avinstallera både Safari, Itunes och Quicktime. Alla tre de bästa vägarna in för att kapa OSX. Så nej, Safari är inte starkt kopplad till OSX. Fördelen med Firefox är de olika tilläggen. Kör själv med NoScript som förhindrar all script från icke tillåtna sidor. Tippar på att jag slipper 90 % av all skadlig kod som kan ta sig in via Firefox på det viset. Ännu har jag inte lyckats smitta ned systemet trots otaligt cracksurfande, varken i Vista eller Windows 7.

   
  • Maths

   03 januari 2009 at 13:26

   Tillägen i Firefox är bra. Kör själv med NoScript. Det är det första tillägget jag installerar när jag installerar en ny version av Firefox i Windows eller installerat den senaste versionen av Ubuntu.

    
 4. Maths

  03 januari 2009 at 17:49

  Vill man ha lite annan statistik kan man titta på w3schools.com. Där är siffrorna annorlunda.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: