RSS

Kakor från Flash

01 Jan

På många webbsidor idag finns det små och stora flashanimationer. De ger liv och innehåll till sidorna. Men åtminstone jag visste inte att de även ger datorn kakor. Det här kan man läsa om i en artikel i The New York Times nätversion.

I alla webbläsare kan man ställa in hur man vill hantera de kakor som webbsidorna vill lägga på datorn. Kakorna används för det mesta till att anpassa webbsidorna och deras innehåll. Vill man inte ha dem, kan man ställa in så att webbläsaren inte tar emot dem eller så rensar man ut dem när man surfat klart. Men kakorna från flashanimationer kan man inte komma åt från webbläsaren.

Så hur gör man då för att ändra på inställningarna för dessa kakor? Det verkar inte vara helt lätt. Faktum är, att när jag letar på det mest troliga stället, nämligen genom att högerklicka i själva animationen, så hittar jag ingenting. Det vore rimligt att man skulle kunna göra det i sin egen dator, vilket alltså inte tycks vara fallet. Nu har jag bara tittat efter i Ubuntu, så jag vet inte hur det är i Windows.

Lite information får man på sidan How to manage and disable Local Shared Objects hos Adobe. På den sidan finns det en länk till Settings ManagerMacromedias hemsida. Här kan man justera sina inställningar. För kakor verkar det vara sidan Website Storage Settings panel som man ska använda.

Läs den rapport som artikeln grundar sig på för att få veta lite mer.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 01 januari 2009 i Dator, Säkerhet

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: