RSS

Hot mot Internet Explorer

15 Dec

Ibland kan jag undra lite över hur folk tänker kring sin säkerhet när de surfar på internet. T ex är det många som envisas med att använda den webbläsare och den e-postklient som kommer med Windows. Internet Explorer och Outlook är två av de största källorna för att få ohyra på sin dator. Och nu i dagarna har det riktats attacker mot Internet Explorer efter att det avslöjats en bugg. Fram för allt är det alla som använder Internet Explorer 7 som ska se upp.

Om man nu inte vill ta steget över byta operativsystem till Mac eller Linux, så kan man genom att byta ut sin webbläsare göra surfandet lite säkrare. Så varför inte pröva Firefox? Du laddar helt enkelt ner den senaste versionen av Firefox. Sedan installerar du den precis som vilket program som helst. Se sedan till att det är Firefox som är din standardwebbläsare.

Det finns sedan flera sätt att öka din säkerhet ytterligare. Gå in under Redigera – Inställningar så hittar du en del. Vill du ta ännu ett steg, då kan du surfa till sidan för Firefox-tillägg. Kolla under kategorin Sekretess och säkerhet. Själv använder jag NoScript, som gör att jag själv kan bestämma vilka webbplatser jag vill lita på när det gäller olika typer av skript.

Nästa steg i att få ett säkrare förhållande med internet är att byta ut sin e-postklient. Nu är det många som använder t ex GMail för sin e-post, men har de en e-postadress hos sin internetleverantör, kollar de posten med Outlook eller Outlook Express. Byt mot Thunderbird istället!

Orolig för priset? Det behöver du inte vara! Båda programmen är nämligen fri och öppen källkod och kostar dig ingenting.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 15 december 2008 i Dator, Internet, Säkerhet

 

Etiketter: , , , ,

Ett svar till “Hot mot Internet Explorer

  1. Bosse

    17 december 2008 at 17:42

    Håller helt och fullt med dig,jag förstår inte att folk använder Explorer eller Outlook,dom produkterna tar jag inte i med tång.
    Använder själv både Firefox och Thunderbird och är helnöjd med det, både i Windows och Linux.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: