RSS

Enklare skriva i webbformulär

13 Nov

Frustrerad när du ska skriva in text på en webbsida? Skriver du ofta i bloggar och på wikis? Eller varför inte webbmail? På Christer Edwards blogg hittade jag vad som skulle kunna vara en smartlösning. Du kan med tillägget ”It’s all text” i Firefox skapa och redigera din text i din favorit editor. Och det behöver inte betyda VIM. 😉

Enligt Christer Edwards ska det här tillägget finnas i Ubuntus förråd. Tyvärr kan jag inte hitta det där. Istället fick jag gå till hemsidan för Firefox tillägg och installera det där ifrån. Klicka alltså på knappen ”Add to Firefox” och i rutan som dyker upp på Installera. När installationen är klar, måste du starta om Firefox.

Efter omstarten ska rutan för Tillägg öppnas. Markera ”It’s All Text!” och klicka på ”Inställningar”. Högst upp i rutan som dyker upp anger du din textredigerare. Är det Ubuntus Textredigare du helst använder, då skriver du /usr/bin/gedit. Du måste alltså ange hela sökvägen för att tillägget ska hitta editorn. Har du någon annan favorit kan du alltid bläddra dig fram till den med knappen ”Browse”. VIM har sökvägen /usr/bin/vim. Skulle du ångra dig, kan du lätt ändra genom att gå till Verktyg – It’s All Text! – Preferences.

För att använda tillägget finns det två sätt att öppna det. Du kommer att se en liten knapp nere till höger om textfältet som du kan klicka på. Det andra sättet är att högerklicka i textfältet. Du får då upp en meny där du väljer ”It’s All Text”!. Här möts du av några alternativ och du väljer då det mest lämpliga, naturligtvis.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 november 2008 i Dator, Firefox, Internet

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: