RSS

Ubuntu kan bli bättre

11 Nov

Ubuntu har bidragit till att på många sätt göra Linux lättanvänt. Men visst finns det brister och visst finns det sånt man skulle vilja se lite annorlunda. Det här har Niklas Andersson på IDG.se uppmärksammet. I artikeln ”Här är bristerna i nya Ubuntu” har han 10 punkter. En annan lista, den här gången på sånt blivit bättre sedan förra versionen hittar man i ”Sex fixade brister i Ubuntu

Alla operativsystem har brister. Vilka problem som uppstår är ibland inte helt lätt att förutsäga. Våra datorer kan vara från samma tillverkare och samma modell, men ändå kan du få problem men inte jag. Det här verkar vara ganska vanligt i datorvärlden.

När vi har sållat bort missförstånd m m i Niklas artiklar (läs kommentarerna), har vi ett antal konkreta förslag på förbättringar. Då är det dags att gå in på Ubuntu Brainstorm och posta sin idé, om den nu inte finns där redan. Brainstorm är en webbplats där användare av Ubuntu kan lägga fram idéer om hur man kan förbättre produkten. Det finns ett sätt att rösta på de olika idéerna som finns. På det här sättet kan man hjälpa till att prioritera vilka områden som ska utvecklas. Så, Niklas, det är bara att skaffa dig ett konto på Ubuntu Brainstorm och berätta vad du vill se för förändringar.

För det här är en av fördelarna med fri mjukvara och öppen källkod: har man problem eller idéer, så kan man höra av sig direkt till utvecklarna. Det blir bra för båda parter: som användare kan man få en bättre produkt och som utvecklare får man en återkoppling på det man har gjort.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 november 2008 i Dator

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: